MP3s on a Kodak Picture frame

LinkSys wireless Music Player and LinkSys Media Adapter
quidam
Posts: 8
Joined: Sat Feb 11, 2006 2:08 am

MP3s on a Kodak Picture frame

Postby quidam » Thu Jul 19, 2007 2:17 am

Kodak EX1011..., TMv4.4 on uNSLUng...

Only Photo and Video folders show up on the Kodak frame.

The Audio folder does not appear. No MP3s show up.

None of the videos play,... all error with "media format not supported". I have a variety of files there AVI, MP4, SVCD, DVD, but no filenames\data appear with the icons, so I can't tell which files is which!!!

Does the Kodak frame require transcoding of audio\video by the media server?

The Photos are viewable\navicable.

Help.

Rick

quidam
Posts: 8
Joined: Sat Feb 11, 2006 2:08 am

MP3 issue resolved on

Postby quidam » Thu Jul 19, 2007 2:55 am

The Kodak picture frame has a separate button on the remote for music (the musical note button) that brings up the music search features.

So the "home" button provides access to pix and vids, but the "music note" button goes to navigating audio. MP3s list\play.

Videos don't play, and there's no way I can see to distinquish one file from another unless each file were to go into its own subdir named with the name of the video. :roll: Sheeeesh!

ottohans
Posts: 10
Joined: Sun Dec 25, 2005 11:27 am

Postby ottohans » Thu Jul 26, 2007 9:07 am

Did you find any way to play movies ?
What format / codec does it accept ?

/Otto

dmwierz
Posts: 3
Joined: Mon Jul 30, 2007 5:23 pm

Re: MP3s on a Kodak Picture frame

Postby dmwierz » Mon Jul 30, 2007 5:32 pm

quidam wrote:Kodak EX1011..., TMv4.4 on uNSLUng...

Only Photo and Video folders show up on the Kodak frame.

The Audio folder does not appear. No MP3s show up.

None of the videos play,... all error with "media format not supported". I have a variety of files there AVI, MP4, SVCD, DVD, but no filenames\data appear with the icons, so I can't tell which files is which!!!

Does the Kodak frame require transcoding of audio\video by the media server?

The Photos are viewable\navicable.

Help.

Rick


Welcome to the World of Kodak, where nothing works the way it should. I spent over an hour on the phone with an "advanced" tech support person, and all he could do is parrot what the lame manual said: MOV, AVI, MPG, MPEG...I have tried numerous different encryption schemes, different bit rate, different frame rates, different resolutions, different file types, and none of them seem to work.

I've read reviews that tout the device's video capability, yet for the life of me, I can't get it to work.

???

ottohans
Posts: 10
Joined: Sun Dec 25, 2005 11:27 am

Postby ottohans » Tue Jul 31, 2007 8:16 am

I have uppgrade to the latest frimware and its the same, cant play movies

But ther are many other thing that are much better in the new firmware
I can recomend you to uppgrade !

/Otto

dmwierz
Posts: 3
Joined: Mon Jul 30, 2007 5:23 pm

Postby dmwierz » Tue Jul 31, 2007 11:25 am

ottohans wrote:I have uppgrade to the latest frimware and its the same, cant play movies

But ther are many other thing that are much better in the new firmware
I can recomend you to uppgrade !

/Otto


Yes, thanks, I upgraded the f/w. Made the online gallery much better, but other than that, I don't notice much difference.

ottohans
Posts: 10
Joined: Sun Dec 25, 2005 11:27 am

Postby ottohans » Tue Jul 31, 2007 3:50 pm

My wireless network is faster, browsing pictures is faster
and it displays file/folder better. I have sent mail the kodak support for more info reg. movies, AVI


Return to “LinkSys devices”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron