Poor picture quality on Denon after upgrade to Mediaserver 5

Discussion of Denon clients.
Wortelsoft
Posts: 12
Joined: Wed Nov 28, 2007 4:28 pm

Poor picture quality on Denon after upgrade to Mediaserver 5

Postby Wortelsoft » Sun Aug 30, 2009 5:44 pm

I just bought and installed the mediaserver upgrade form version 4.5 to version 5. But after the upgrade,my original and resized camera JPG pictures (resized to 800x600 resolution) are shown (Denon S-302) in a very low pixel quality on my Denon S302. With the old media server 4 (latest rev), the quality is good. It looks like the new server is serving up the albumart (thumbnail) versions of the images instead of the full versions of the photos !

Upgrade to version 5.1-RC6-4 makes no difference, still low quality

Is there a fix for this or do i have to uninstall this new release of the server..?

Deleston
Posts: 1
Joined: Wed Sep 09, 2009 4:04 am
AV Hardware: Linksys WRT610N

Re: Poor picture quality on Denon after upgrade to Mediaserver 5

Postby Deleston » Wed Sep 09, 2009 4:12 am

Hi,

When you resize camera JPG pictures to 800x600 resolution, the photo will be damaged by low-quality, you should try betterjpeg, it allows for editing JPEG images without recompression. Good luck. :wink:

Wortelsoft
Posts: 12
Joined: Wed Nov 28, 2007 4:28 pm

Re: Poor picture quality on Denon after upgrade to Mediaserver 5

Postby Wortelsoft » Thu Sep 10, 2009 9:36 pm

No,no, that is not the problem. 800x600 shoulld not look like a display of 80x60 or even worse ! I have no problems when I use the mediaserver v4 !

Wortelsoft
Posts: 12
Joined: Wed Nov 28, 2007 4:28 pm

Re: Poor picture quality on Denon after upgrade to Mediaserver 5

Postby Wortelsoft » Mon Oct 19, 2009 5:59 pm

I got a quick fix today from the TwonkyMedia Team:

open the folder "cgi-bin" below Twonky's installation directory and delete the files "convert.exe" and "cgi-jpegscale.exe" and then press rebuild database. This should disable server side picture scaling.

It worked !

Twonky_Rick
Posts: 3816
Joined: Wed Nov 19, 2008 1:59 am
AV Hardware: Samsung 650 Series TV (2010), 4.5TB HP MediaSmart server with 100,000 songs, 5) AT&T U-Verse STB, CE form-factor Media Center PC and 6 other networked PCs running TwonkyManager, 2 Sonos ZP80, Sonos S5 speaker, Apple TV (running XBMC), Roku Soundbridge, X-Box 360, Sony PS3, Kodak 10" Wireless Photo Frame, iPhone with PlugPlayer software, Sonos CR-100.
Location: San Diego
Contact:

Re: Poor picture quality on Denon after upgrade to Mediaserver 5

Postby Twonky_Rick » Tue Oct 27, 2009 10:34 pm

I wanted to also point out that we have fixed this issue in TwonkyMedia server 5.1.1-RC2. This release will appear in the next week or two in the Beta section here on the Forum.

DENON has tested this release and confirmed it works properly with both the S-302 and AVR-4308. I suspect it work with other DENON products as well.

If you encounter additional issues like this, please send mail to tmm-beta@pv.com. Thanks.

- Rick
Follow me on Twitter! mostlytech1
Checkout my blog: http://mostly-tech.com/

optichero
Posts: 1
Joined: Tue Dec 29, 2009 4:07 pm
AV Hardware: QNAP Turbo 439 Pro

Re: Poor picture quality on Denon after upgrade to Mediaserver 5

Postby optichero » Tue Dec 29, 2009 4:10 pm

I have the same issue with ver 4.4.17

2 questions

1. I am using turbo NAS 439 Pro. If I upgrade the firmware, does it automatically upgarde Twonky Media Server?

2. I am trying to navigate to the CGI-BIN directory as stated. How do I go about doint that.

Thanks so much and Happy 2010 !!!


Return to “Denon”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests