Pinnacle M1001 not recognized by TV 4.4.4

Tobi
Posts: 3
Joined: Tue Mar 25, 2008 9:01 pm
AV Hardware: TwonkyMedia, Pinnacle SoundBridge Homemusic, Pinnacle Soundbridge M1001

Pinnacle M1001 not recognized by TV 4.4.4

Postby Tobi » Tue Apr 01, 2008 11:26 am

Actually I have a Pinnacle M1001 but I think the Roku forum is the best place for this problem.

After installing TwonkyVision 4.4.4 on my Windows PC, my M1001 is not recognized anymore. It isn't listed in the client list and adding it manually doesn't help.
I think because of that my browse-list starts with Music, Photos and Videos (Instead of just music.) I am not able to play M4A songs anymore.

Just to find out what the problem could be I installed version 4.3 on another PC. Without a problem my M1001 is recognized and plays anything as it did before.

Is there a chance anything was changed between those two versions?

ThyMaster
Posts: 192
Joined: Mon Aug 15, 2005 11:47 am

Re: Pinnacle M1001 not recognized by TV 4.4.4

Postby ThyMaster » Tue Apr 01, 2008 8:49 pm

Yes, there is:

With version TV 4.4.4RC2 they changed from IP-based client detection (as in RC1) to a MAC-based one.
And they screwed it (at least for the Roku/Soundbridge client).

So far all you can do is using any version prior to RC2.

There are no signs of a bugfix or whatsoever.... :evil:

- ThyMaster

Hausmeister Heinz
Posts: 3
Joined: Wed Apr 02, 2008 3:36 pm
AV Hardware: QNAP TS-109 with TwonkyVision

Re: Pinnacle M1001 not recognized by TV 4.4.4

Postby Hausmeister Heinz » Wed Apr 02, 2008 3:49 pm

Bad news, ThyMaster! :(

I've got the same problem, too! And QNAP updated TV 4.4.4 from RC1 to the final version in their new official firmware (2.0.1 Build 080324) for QNAP TS-109/209 (Pro).
So I think, there are (will be) more users with this problem :!:

- Hausmeister Heinz

RiJo
Posts: 9
Joined: Wed Apr 02, 2008 7:09 pm
AV Hardware: ..:: QNAP TS-109 Pro :: Pinnacle SoundBridge M1001 ::..

Re: Pinnacle M1001 not recognized by TV 4.4.4

Postby RiJo » Wed Apr 02, 2008 9:21 pm

Can anyone on the TwonkyVision-development tell us if this is a bug in RC2/RC3, or if TwonkyMedia only will fully support DNLA-devices and not UPnP in the feature?

Tobi
Posts: 3
Joined: Tue Mar 25, 2008 9:01 pm
AV Hardware: TwonkyMedia, Pinnacle SoundBridge Homemusic, Pinnacle Soundbridge M1001

Re: Pinnacle M1001 not recognized by TV 4.4.4

Postby Tobi » Fri Apr 04, 2008 9:56 am

Thanks a lot. Hopefully newer versions will support my devices again. Until then I'll stick with an old version.

natzke
Posts: 6
Joined: Mon Sep 17, 2007 10:06 am

Re: Pinnacle M1001 not recognized by TV 4.4.4

Postby natzke » Sun Apr 13, 2008 11:30 am

Have the same Problem. Please fix that issue.

I can't believe how someone can release a "stable" Version with a bug like that. The Soundbridge is an importet Client. It has an own section in this Board. How can someone not test if it is recognized and can play the known music files?

jzeimet
Posts: 18
Joined: Mon Jul 31, 2006 9:30 pm

Re: Pinnacle M1001 not recognized by TV 4.4.4

Postby jzeimet » Mon Apr 14, 2008 9:50 pm

Yes, same problem here. I also had to revert to 4.4.3. Hope this to be fixed soon
Jürgen

FrankO
Posts: 6
Joined: Fri Mar 23, 2007 10:55 am

Re: Pinnacle M1001 not recognized by TV 4.4.4

Postby FrankO » Thu Apr 17, 2008 10:29 pm

I decided to find out if editing the clients.dat file found in the Twonky Vision directory on my QNAP TS-109 (/mnt/HDA_ROOT/twonkymedia) would solve the problem of recognising my Pinnacle M1001.

On the Twonky Vision setup pages (http://your_QNAP_IP:9000) I had already manually entered the mac address of my M1001 and since Twonky correctly identifies my Windows Media Player the clients.data contains should contain at least one correct set of data.

The clients.data file shows the following lines:

005frank
01700:18:F3:D0:78:96
013192.168.0.102
041uuid:5167849f-eafd-49dd-aded-224c649ed19d
043urn:schemas-upnp-org:device:MediaRenderer:1
097http://192.168.0.102:2869/upnphost/udhisapi.dll?content=uuid:5167849f-eafd-49dd-aded-224c649ed19d
072/upnphost/udhisapi.dll?content=uuid:7109436b-7e71-4bbc-947b-0767c3781d92
009image/png
003040
0011
000
01700:0d:4b:23:00:7e
013
000
000
000
000
000
003030
0011


The first set of data clearly refers to my Windows Media Player, with my computers name, its mac address and IP address in the first three lines. I added the IP address of my M1001 to the line following its mac address, saved the file, restarted the server and presto... my M1001 suddenly shows the big letters again and has search functionality.

000
01700:0d:4b:23:00:7e
013192.168.0.101
000


Hopefully this small hack will work untill Twonky solves the problem (hopefully) in a future release.

RiJo
Posts: 9
Joined: Wed Apr 02, 2008 7:09 pm
AV Hardware: ..:: QNAP TS-109 Pro :: Pinnacle SoundBridge M1001 ::..

Re: Pinnacle M1001 not recognized by TV 4.4.4

Postby RiJo » Fri Apr 18, 2008 3:47 pm

RiJo wrote:Can anyone on the TwonkyVision-development tell us if this is a bug in RC2/RC3, or if TwonkyMedia only will fully support DNLA-devices and not UPnP in the feature?

You could have told us it was a bug:
TwonkyMedia 5.0 Beta 1 wrote:Bug fixes:
- fixed discovery of Roku player

Tobi
Posts: 3
Joined: Tue Mar 25, 2008 9:01 pm
AV Hardware: TwonkyMedia, Pinnacle SoundBridge Homemusic, Pinnacle Soundbridge M1001

Re: Pinnacle M1001 not recognized by TV 4.4.4

Postby Tobi » Wed Apr 23, 2008 10:01 am

FrankO wrote:Hopefully this small hack will work untill Twonky solves the problem (hopefully) in a future release.

This works perfectly for the time being.

FrankO
Posts: 6
Joined: Fri Mar 23, 2007 10:55 am

Re: Pinnacle M1001 not recognized by TV 4.4.4

Postby FrankO » Mon May 05, 2008 4:41 pm

As an update to my previous post about modifying the client.data file on the TS-109.
The first 3 digits of each line are the (decimal) length of the data string that follows it.

So if e.g. your IP address is different from the 13 digits in my example please also change the first 3 digits to reflect the correct length of the IP address string (including the decimal points)

etoostr
Posts: 2
Joined: Mon Aug 04, 2008 9:41 pm
AV Hardware: QNAP 209 II
Pinnacle Soundbridge M1001

Re: Pinnacle M1001 not recognized by TV 4.4.4

Postby etoostr » Mon Aug 04, 2008 9:48 pm

This sounds very close to my current pain in the butt.

Unfortunately I am in a noobie status, and don't know how to access other than shares. Can someone help me (without too much kicking plz)
I have a QNAP 209 II with TwonkyMedia 4.4.5 and a Soundbridge M1001 (which plays WMP11).

etoostr
Posts: 2
Joined: Mon Aug 04, 2008 9:41 pm
AV Hardware: QNAP 209 II
Pinnacle Soundbridge M1001

Re: Pinnacle M1001 not recognized by TV 4.4.4

Postby etoostr » Mon Aug 04, 2008 10:34 pm

Ok, I guess Telnet is a way. Then I'll need to learn some vi.

By the way I did not find the clients.dat file, but there was another one called clients.db under mnt/HDA_ROOT/twonkymedia/resources. I'll take a look.

tsparc
Posts: 10
Joined: Wed Aug 06, 2008 10:21 pm
AV Hardware: Lacie Ethernet Big Disk
PS3
Archos 605 WiFi

Re: Pinnacle M1001 not recognized by TV 4.4.4

Postby tsparc » Wed Aug 06, 2008 10:41 pm

I just got this working with Twonky 4.4.4 on Lacie Ethernet Big Disk

My setup:
Lacie Ethernet Big Disk running Twonky 4.4.4
I have an entry in the twonky client/security list page for the Roku M1001 MAC and set as "Roku Soundbrige" (**I don't know if you need to do this first. I had already tried it in vain before the Roku update.)

With a Lacie you can't edit clients.data or do similar hacks so you are the mercy of the vendor. Lacie told me 4.4.4 is the latest they have.. Downgrading Twonky wasn't an option as this would break my PS3 streaming.

I had a look at the Roku site and saw they have a beta firmware update out: 3.0.52. This was apparently to fix something that broke with iTunes 7.7. i thought "what the heck" and registered in order to get the Beta update on my Roku.

Lowe and behold when it restaretd it saw my Lacie Twonky server and I can now play music.

Roku link: http://forums.roku.com/viewtopic.php?t=17377


Return to “Roku clients”

Who is online

Users browsing this forum: zsxd02@gmail.com and 2 guests